Om Barcelona

Barcelona, eller Bobby som han kallas, är en Valack född 2006 importerad från Holland i November 2011.
Bobby har varit min sedan den 13 Februari 2012 och vi har fått en stark relation på ganska kort tid. 
Han blev inriden i December så när jag köpte honom var inte så mycket riden eller utbildad, och då han inte alls mådde bra (ingenting jag skyller h*n jag köpte Bobby ifrån, det var inget en veterinär kunder hitta eller någonting) i sina organ, vilket gjorde att hans känslor utlöses av hans organ. När han blev ensam så blev han väldigt stressad och helt blockeradi huvudet, han tänkte alldeles för mycket vilket ledde till att han inte såg ifall det stod någon liten människa på marken. Så under några månader (och fortfarande) har han fått bygga upp och 'läka' sina organ igen vilket gjort att han mår så mycket bättre och inte blir blockerad längre, oavsett situation. Han reds inte under dessa månader, utan det var promenader och arbete från marken som gällde. Med hjälp av riktigt snälla människor kom jag in på Natural Horsemanship, vilket är riktigt roligt att lära sig och hästen, samt att man får en riktigt bra relation. 
 
Som sagt så är det hoppning som gäller för oss. Bobby har riktigt stor kapacitet för de högre klasserna, det har han bevisat då han gärna hoppar ut ur hagen med staket på 130cm och då har han inte någon riktig taktik än haha! Så höjden är inga problem för honom, så vi tränar på låga hinder med mycket fokus på taxering, läsa avstånd och att kunna reglera innan och efter hindren. Både han och jag har mycket att träna på, men för att inte ha hoppat så länge går det riktigt bra ! :) 
 
 
Bobby har en väldigt härlig personlighet. Han är väldigt sällskapssjuk, han älskar att vara till lags och att få gosa. Väldigt nyfiken och orädd, men blir lätt överraskad om man säger så haha ! Pigg och framåt, tycker om att arbeta men också att få springa runt och busa av sig i manegen. Han beter sig väldigt mycket som en ponny faktiskt ! Han älskar att få rulla sig, busa, godis är det bästa han vet och han är väldigt förtjust i små ponnyer! Stora hästar är inte lika roliga att vara kompis med ;) Han har inte riktigt fattat att han är liite större än b-ponnyerna i stallet hehe! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0